Zuid-Afrika niet langer zeer risicovol land, quarantaine afgeschaft

Zuid-Afrika niet langer zeer risicovol land, quarantaine afgeschaft

De quarantaine-eis voor reizigers naar Nederland vanuit Zuid-Afrika en andere Zuid-Afrikaanse landen, evenals Jordanië, verdwijnt vanaf zaterdag 29 januari, heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigd.

Vanaf zaterdag worden zuidelijk Afrika en Jordanië geclassificeerd als een hoog risicogebied in plaats van een zeer hoog risicogebied, vandaar het einde van de quarantaine.

De Omicron-variant van het coronavirus werd voor het eerst geïdentificeerd in Zuid-Afrika en de EU legde op 26 november een inreisverbod op. Het verbod is sindsdien opgeheven, hoewel de quarantaineregels van kracht blijven.

Reizigers zullen nog steeds een negatieve coronavirus-test moeten hebben om te reizen.

De regering zei eerder in de week dat mensen die naar Nederland reizen vanuit landen die zijn geclassificeerd als zeer risicovolle landen vanaf 2 februari niet meer in quarantaine hoeven als ze een boosterdosis hebben gehad.

De regels zijn van toepassing op reizigers uit onder meer de VS, Canada, Australië en Groot-Brittannië, op voorwaarde dat ze hun booster ten minste zeven dagen voor vertrek hebben ontvangen.

Ze moeten nog steeds een quarantaineaangifteformulier invullen en hun vaccinatiebewijs tonen voordat ze het land binnenkomen, de Nederlandse overheid zei op haar website.

Reizigers die niet zijn ingeënt of slechts twee vaccindoses hebben gehad, moeten nog steeds 10 dagen in quarantaine doorbrengen, tenzij ze om andere redenen zijn vrijgesteld, zoals mensen die reizen voor werk, essentiële familiebezoeken of begrafenissen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment