Zonnebloemolietekorten door oorlog tegen Oekraïne

Zonnebloemolietekorten door oorlog tegen Oekraïne

Er zijn berichten over problemen in de voedingsindustrie, lege supermarktschappen en massale aankopen van zonnebloemolie als gevolg van de oorlog tegen Oekraïne.

De Dagblad van het Noorden meldt dat supermarktketens als Jumbo, Plus en Albert Heijn het aantal flessen dat elke klant mag kopen aan banden leggen. In Amsterdam is de Parool zegt dat er in sommige supermarkten lege schappen voor zonnebloemolie zijn, hoewel er nog steeds biologische versies beschikbaar zijn.

Nederlandse voedingsindustrie organisatie de FNLI waarschuwde deze week dat het supermarkttekorten verwacht in zonnebloemolie, waarvan tweederde uit Oekraïne komt en niet meer wordt geleverd.

Aardappelverwerker Aviko heeft de ADVERTENTIE dat het alternatieve frituuroliën moet gebruiken, waardoor de frites duurder worden. ‘Ons grootste bezorgbedrijf – verantwoordelijk voor 70 procent van wat we gebruiken – is gestopt sinds de invasie van Oekraïne’, zei hoofd inkoop Dick Zelhorst tegen de krant.

Ondertussen zijn in België de vakbonden van de voedingsindustrie waarschuwing over problemen voor aardappelverwerkers en de bredere voedselsector, vanwege een gebrek aan normale Oekraïense olie-import.

De situatie, zo wees het Parool, doet echo’s van tekorten aan toiletrollen aan het begin van de coronaviruspandemie.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment