Zo’n 75% van de ziekenhuispatiënten met coronavirus is niet gevaccineerd: RIVM

Zo’n 75% van de ziekenhuispatiënten met coronavirus is niet gevaccineerd: RIVM

 

Slechts 17% van de patiënten die in september met het coronavirus op de intensive care van ziekenhuizen belandden, was volledig gevaccineerd, meldt het RIVM in een nieuw rapport.

Tegelijkertijd was 25% van de ziekenhuisopnames te wijten aan mensen die waren ingeënt, aldus het RIVM. Het rapport richt zich op 1369 mensen die in september en tot 4 oktober in het ziekenhuis zijn opgenomen en van wie de vaccinatiestatus op dat moment bekend was.

Volgens de cijfers is de ‘kans om op een ic-afdeling terecht te komen 33% lager voor iemand die volledig is ingeënt dan voor mensen die geen prikjes hebben gehad’, aldus het RIVM.

Sommige 80% van de Nederlandse bevolking ouder dan 12 jaar is inmiddels volledig gevaccineerd en uit de cijfers blijkt dat vaccinatie een zeer grote invloed heeft op de kans om ernstig ziek te worden met het virus.

In totaal vermindert vaccinatie de kans op ziekenhuisopname met 95% en een IC-opname met 97%.

‘Ondanks volledige vaccinatie kunnen mensen nog steeds… positief testen op COVID-19, en sommigen zullen worden opgenomen in het ziekenhuis’, aldus het RIVM. Ouderen (en kwetsbare mensen) worden vaker opgenomen in het ziekenhuis.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment