Zinkend ‘cultuurpaleis’ slaat slecht aan bij Haagse wethouders

Zinkend ‘cultuurpaleis’ slaat slecht aan bij Haagse wethouders

Het controversiële nieuwe culturele centrum van Den Haag heeft een nieuwe tegenslag gekregen nadat de architecten bevestigden dat delen van het complex in de grond zinken.

De vijf gebouwen van het Amare-centrum, die afgelopen september zijn geopend, zijn op afzonderlijke funderingen gebouwd om te voorkomen dat trillingen van concerten de hele structuur naar beneden trekken.

De concertzaal en de conservatoriumzaal van het Koninklijk Conservatorium zijn echter zo ver gezonken dat sommige deuren in het gebouw niet meer goed sluiten, Omroep West meldde deze week.

Jan Zoet, directeur van Amare, zei dat de gebouwen na de vestiging ‘enkele millimeters’ waren gedaald, maar dat de verschuiving normaal was voor nieuwbouw en ‘binnen de marges die gecorrigeerd kunnen worden’.

Rond de deuren is een deel van de vloer weggesneden terwijl architectenbureau Cadanz met een permanente oplossing komt. Volgens Zoet waren er ‘geen aanwijzingen’ dat het gebouw verder zou zinken.

‘We liggen er niet wakker van’, zei Zoet. ‘We waren eerst geschrokken, dat kan ik niet ontkennen. Maar we hebben er alle vertrouwen in dat het goed komt. Dat is normaal voor een nieuwbouw.’

Cultuurwethouder Anne Mulder zei dat de ontwikkeling ‘uiteraard jammer’ was, maar een regelmatig terugkerend probleem met een recent opgeleverd gebouw. Volgens een woordvoerder van Mulder is er geen gevaar voor de openbare veiligheid.

Maar Lesley Arp, voorzitter van de Socialistische Partij (SP)-groep in de gemeenteraad, zei dat er ernstige zorgen waren dat de problemen de totale kosten van het bouwproject zouden verhogen, dat al boven het budget ligt.

‘Jan Zoet doet alsof er niets aan de hand is, maar ik ben absoluut niet gerustgesteld’, zegt Arp. ‘We willen dat wethouder Anne Mulder, verantwoordelijk voor dit project, de raad een brief stuurt met informatie over de mogelijke risico’s en gevolgen hiervan.’

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment