Zilver voor Patrick Roest op de 5.000 meter, als Sven Kramer buigt

Zilver voor Patrick Roest op de 5.000 meter, als Sven Kramer buigt

Patrick Roest heeft op de Olympische Winterspelen in Peking de zilveren medaille gewonnen op de 5000 meter schaatsen voor mannen, waarbij de Zweed Nils van der Poel het goud won.

Van der Poel was favoriet voor het evenement, met dit seizoen wereldrecords op zowel de 5.000 meter als de 10.000 meter. Hij legde de afstand af in een tijd van 6.08.84. Het brons ging naar Hallgeir Engebraaten uit Noorwegen.

Titelhouder Sven Kramer, die deelnam aan zijn vijfde Olympische Spelen, kon het niet beter doen dan de negende plaats. ‘Het ging gewoon niet goed’, zei Kramer, die nu met pensioen gaat op de 5.000 meter. ‘Het vloeide niet en ik moest echt vechten.’

Kramer won zilver op de 5.000 meter op de Olympische Spelen van Turijn in 2006 en is sindsdien kampioen.

Kramer komt later in de wedstrijden weer in actie. Over een week rijdt hij samen met Roest en Marcel Bosker in de ploegenachtervolging en doet hij ook mee aan de massastart op 19 februari.

Maandag komen de Nederlandse shorttrackers weer in actie, met de finales van de 500 meter dames en de 1.000 meter heren.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment