Zijn dit de mooiste regels over liefde in de Nederlandse literatuur?

Zijn dit de mooiste regels over liefde in de Nederlandse literatuur?

‘Dit is het enige dat telt, lieverd, dat iemand meer in je ziet dan je wist dat er was’ is uitgeroepen tot mooiste zin over liefde in de Nederlandse literatuur.

De winnende zin was geplukt door het publiek uit een shortlist, produceer met input van de 1.500 mensen die zijn uitgenodigd voor het jaarlijkse literaire festival Boekenbal. Het thema van de Boekenweek dit jaar, die op zaterdag begint, is eerste liefde.

De winnende zin komt uit de roman van auteur Arthur Japin Een schitterend gebrek (vertaald in het Engels als In Lucia’s Eyes) die in 2003 werd gepubliceerd.

Japin was blij maar ook een beetje verbijsterd toen hij hoorde over de uitkomst van het onderzoek. ‘Ik was vergeten waar de zin in het boek stond, anderen lijken mijn werk beter te kennen dan ikzelf’, zei hij tegen het NOS-radioprogramma. Met het Oog op Morgen.

Japin zei dat de zin niet bijzonder bijzonder of mooi is. ‘Maar het is beknopt. Het is een zin die dicht bij wie ik ben. Dat is sowieso het geheim, bij iets blijven wat je zelf hebt meegemaakt, dan is de kans groot dat het ook anderen aanspreekt.’

Andere concurrerende zinnen waren Anne Frank’s ‘Tot op de dag van vandaag voel ik, als ik erover nadenk, zijn wang tegen de mijne, dat heerlijke gevoel dat alles goed maakt’, en Connie Palmen’s ‘Ik wil dat je voor altijd leeft, zeg ik hem’.

De regel van de Vlaamse auteur Hugo Claus ‘Ik schrijf je op papier terwijl je, zoals een boomgaard in juli, zwelt en bloeit’, haalde ook de top 10, terwijl de beroemde ‘I love you you see, you’re so lovely and light’ van de Nederlandse dichter Herman Gorter – je ogen zijn zo vol licht, ik hou van je, ik hou van je’ eindigde ook bij de favorieten.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment