Ziektekostenverzekering stijgt met ongeveer € 3, waardoor de maandelijkse vergoeding wordt verhoogd tot ongeveer € 132

Ziektekostenverzekering stijgt met ongeveer € 3, waardoor de maandelijkse vergoeding wordt verhoogd tot ongeveer € 132

Bijna alle zorgverzekeraars hebben nu hun premies voor 2022 gepubliceerd, de meeste stijgen tussen de € 3 en € 8 per maand.

Alle verzekeringsmaatschappijen moeten hun nieuwe vergoedingen op vrijdag om middernacht publiceren, vóór het einde van het jaar om van aanbieder te wisselen.

De prijsverhogingen brengen de prijs van een zeer elementair beleid op tussen de € 130 en € 135 per maand, iets meer dan de regering had voorspeld toen ze haar uitgavenplannen voor 2022 in september presenteerde.

De overheid bepaalt de samenstelling van de basisverzekering en verzekeraars zijn vrij om te concurreren op prijs, aanvullende premies en andere zaken zoals ziekenhuiskeuze.

Zo’n 1,1 miljoen mensen veranderden eind vorig jaar van zorgverzekeraar tijdens het jaarvenster om van aanbieder te wisselen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment