Ziekenhuizen weer onder druk na verhuizing coronaviruspatiënten uit Zwolle

Ziekenhuizen weer onder druk na verhuizing coronaviruspatiënten uit Zwolle

Drie coronaviruspatiënten zijn dit weekend overgebracht van een ziekenhuis in Zwolle naar Rotterdam te midden van waarschuwingen dat de gezondheidsdienst moeite zal hebben om een ​​wintergolf het hoofd te bieden.

Het Isala-ziekenhuis zei deze week 20 operaties te hebben moeten annuleren die al een keer waren uitgesteld toen de reguliere zorg werd teruggeschroefd om ruimte te maken voor Covid-19-patiënten.

In het ziekenhuis worden momenteel 25 patiënten behandeld voor het coronavirus, van wie vijf op de intensive care, tegen in totaal vijf patiënten begin oktober. Ongeveer 90% van de mensen die worden toegelaten, is niet gevaccineerd, vertelde manager Ina Kuper aan De Stentor.

De helft van de patiënten komt uit Staphorst, een Bible Belt-dorp waar 52% van de 12-plussers volledig is gevaccineerd, vergeleken met een landelijk gemiddelde van 81%.

‘We weten dat er een nieuwe piek in patiënten kan komen. Daar zitten we op te wachten’, zegt Kuper. ‘De toestroom is niet zo groot dat we patiënten moeten overplaatsen.

‘Het is nu zo’n twee weken geleden dat we de 1,5 meter regel hebben afgeschaft. Er is veel meer contact dan voorheen, en dat in combinatie met de lage vaccinatiegraad op sommige plekken in onze regio.

‘We kunnen het belang van vaccinatie niet genoeg benadrukken. Mensen die niet zijn ingeënt, zijn ernstiger ziek, moeten eerder naar het ziekenhuis en brengen daar meer tijd door.’

In het hele land is het aantal patiënten de afgelopen twee weken gestegen van 422 naar 546, een stijging van 29%, terwijl positieve tests de afgelopen week met meer dan 50% zijn toegenomen.

Jaap van Dissel, hoofd infectieziektebestrijding van het RIVM, zei dat er waarschijnlijk een winterpiek zal zijn in ziekenhuis- en intensive care-opnames, maar het Outbreak Management Team pleitte in dit stadium niet voor nieuwe beperkingen.

‘Infecties betekenen nu iets heel anders dan vorig jaar’, zei hij. ‘De besmettingen die worden gemeld komen uit een mix van verschillende groepen, waardoor het lastig is om te voorspellen wat er gaat gebeuren met opnames. In die zin is het niet duidelijk of we ons nu zorgen moeten maken of niet’ hij vertelde de NOS.

‘Mensen kijken graag ver vooruit, naar april bijvoorbeeld, maar in de praktijk kijken we twee of drie weken vooruit, zetten stappen en oordelen.

‘Soms zijn de vooruitzichten goed en soms slecht. Een belangrijke onzekere factor is het seizoenseffect: het weer is moeilijk te voorspellen.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment