Ziekenhuizen vragen om nieuwe pandemische maatregelen naarmate het aantal opnames voor het coronavirus stijgt

Ziekenhuizen vragen om nieuwe pandemische maatregelen naarmate het aantal opnames voor het coronavirus stijgt

Ziekenhuisbazen hebben de regering opgeroepen om de maatregelen tegen het coronavirus op te voeren na een stijging van het aantal patiëntenopnames in de afgelopen weken.

Wim van Harten, voorzitter van de raad van bestuur van het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem, vertelde Trouw afgelopen weekend dat het zorgstelsel opnieuw onder druk zou komen te staan ​​als de overheid niet zou ingrijpen.

Sinds 25 september, toen de 1,5 meter social distancing-regel werd vervangen door het ‘test voor toegang’-systeem, is het aantal positieve tests per dag is verdrievoudigd van ongeveer 1.600 tot bijna 5.000, gemeten als een zevendaags gemiddelde.

Een week later begon het aantal patiënten in het ziekenhuis te stijgen na twee maanden gestaag te zijn gedaald. Er worden momenteel 743 mensen behandeld voor Covid-19-infecties, vergeleken met 422 op 2 oktober.

Zondag werden in Nederland nog eens 6.350 gevallen geregistreerd, de eerste keer sinds 25 juli dat het cijfer hoger is dan 6.000 en een stijging van 44,2% sinds vorige week.

Van Harten zei dat mogelijke maatregelen het opnieuw instellen van het gezichtsmaskermandaat omvatten, strengere QR-controles om ervoor te zorgen dat mensen die zich binnenshuis verzamelen zijn gevaccineerd of negatief zijn getest, of het sneller uitrollen van derde vaccindoses.

‘Ik heb de antwoorden niet, maar in Den Haag moeten ze er alles aan doen om ziekenhuizen de winter door te laten komen zonder overbelast te raken.’ hij zei.

Zondag hebben alle 320 bewoners van een asielzoekerscentrum in Goes, Zeeland, werden bevolen om in quarantaine te gaan nadat 49 mensen positief testten op het virus. De lokale GGD zegt de bron van de besmetting niet te hebben kunnen achterhalen.

Het Isala-ziekenhuis in Zwolle, waar ongeveer de helft van de Covid-patiënten uit het Bible Belt-dorp Staphorst komt, zei dat het patiënten en bezoekers zou oproepen om vanaf maandag mondkapjes te dragen, maar een woordvoerder voegde eraan toe: ‘We gaan niet in op een debat met mensen bij de voordeur.’

Leden van het Outbreak Management Team, dat de regering adviseert over haar coronavirusstrategie, zeiden ook dat maskers moeten worden ingevoerd, maar op vrijwillige basis.

‘Als je nu generieke maatregelen neemt, leidt dat alleen maar tot meer polarisatie’, zegt Diederik Gommers, voorzitter van de intensive care-vereniging NVIC, vertelde de Volkskrant. ‘Sommige mensen zijn boos dat Den Haag niet snel maatregelen neemt, anderen zijn boos als Den Haag überhaupt maatregelen neemt.’

Gommers zei vooral bezorgd te zijn over het aantal patiënten op de intensive care, dat zondag 179 bereikte. Volgens de prognose van het OMT op 8 oktober zou de bezettingsgraad naar verwachting pas in januari de 180 bereiken.

Maar hij wees erop dat de overgrote meerderheid van de patiënten niet gevaccineerd was en geconcentreerd was in gebieden waar de vaccinatiegraad laag is. ‘We weten waar veel niet-gevaccineerde mensen wonen en waar de uitbraken zijn. Dat maakt het heel moeilijk om te zeggen dat we het hele land weer moeten sluiten.’

De seniorenorganisatie ANBO herhaalde de oproep om strengere maatregelen ter bestrijding van pandemie in te voeren en derde vaccindoses te geven aan ouderen die in het voorjaar hun tweede prik hebben gehad.

‘We vinden echt dat er iets moet gebeuren, maar we laten het liever aan de experts over welke maatregelen we precies nemen’, zegt Renate Evers van de ANBO tegen Radio 1 Journaal.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment