Ziekenhuizen pakken achterstand operaties aan met avond- en weekenddiensten: AD

Ziekenhuizen pakken achterstand operaties aan met avond- en weekenddiensten: AD

Ziekenhuizen zullen ‘s avonds en in het weekend opereren om de lange wachtlijsten voor operaties als gevolg van de coronaviruscrisis aan te pakken, de ADVERTENTIE dinsdag gemeld.

Ze zullen ook van plan zijn om soortgelijke operaties op dezelfde dag uit te voeren om tijd te besparen, aldus de krant.

De meeste ziekenhuizen zullen hun personeel echter tot september uitstel geven voordat ze met het nieuwe schema beginnen, aldus de krant.

Tussen maart 2020 en mei 2021 zijn zo’n 320.000 operaties uitgesteld, blijkt uit cijfers van de Nederlandse Zorgautoriteit.

Vooral de afdelingen orthopedie, neus, oren en keel, gynaecologie, urologie en plastische chirurgie hebben lange wachtlijsten omdat operaties in deze gebieden, die al langer gepland kunnen worden, als eerste werden uitgesteld.

Een aantal ziekenhuizen zei dat ze zouden peilen naar de bereidheid van het personeel om extra diensten te draaien. ‘Om te beginnen zullen we op zaterdag zes operatiekamers gebruiken om de achterstand in te halen en we onderzoeken of we die kunnen vergroten’, zegt een woordvoerder van het Isala ziekenhuis in Zwolle tegen de krant.

Het Erasmusziekenhuis in Rotterdam zegt te hebben geconstateerd dat medewerkers bereid zijn over te werken omdat ‘het extra werk is met een duidelijk doel’, zegt directeur bedrijfsvoering Johanneke Mulder.

Ook ziekenhuizen onderzoeken een efficiënter gebruik van de operatiekamers. ‘Als je op een dag veel galblaasoperaties doet, hoef je tussen de operaties niet veel in op de operatiekamer. Zo kun je een of twee patiënten extra helpen’, zegt een woordvoerder van het Nij Smellinghe ziekenhuis in Drachten.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment