Ziekenhuisopnames verdubbelen, maar nieuwe besmettingen ‘stabiliseren’

Ziekenhuisopnames verdubbelen, maar nieuwe besmettingen ‘stabiliseren’

Het aantal mensen in het ziekenhuis met coronavirus is in de 24 uur tot dinsdagochtend weer gestegen naar 415. Van hen worden er 100 behandeld op een intensive care-afdeling, aldus het landelijke patiëntenbewakingscentrum LCPS.

Het is de tweede dag op rij dat het aantal coronaviruspatiënten in het ziekenhuis met minstens 50 is gestegen en komt bijna een maand nadat Nederland de meeste coronavirusbeperkingen had opgeheven. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis wordt behandeld voor het coronavirus is in een week tijd verdubbeld.

Desalniettemin zei volksgezondheidsinstituut RIVM dinsdag dat het aantal nieuwe gevallen, dat sinds 26 juni was gestegen, nu stijgt lijken te zijn gestabiliseerd. Het aantal besmettingen is de afgelopen week met een derde gestegen, wat veel lager is dan de stijging van 500% in de week ervoor.

‘De komende week zal blijken of de stabilisatie in het aantal positieve testen omslaat in een daling’, stelt het RIVM in zijn laatste weekoverzicht.

In de 24 uur tot dinsdagochtend zijn er 6.823 nieuwe gevallen van coronavirus gemeld bij het RIVM, maar dit kan zijn beïnvloed door de vertraging in het weekend.

In totaal was 9% van de positief geteste personen volledig gevaccineerd, 14% had één prik gehad en 77% was helemaal niet gevaccineerd, aldus het RIVM.

60+

Het aantal positieve testen onder de 25-plussers is afgevlakt, maar onder de 60-plussers was er een sterke toename van besmettingen, aldus het RIVM. De regering had gewaarschuwd dat de toename van besmettingen onder jongeren zou overslaan naar de oudere generaties.

Van de bron van besmettingen die vorige week werden opgespoord, vond één op de vijf thuis plaats en 15% in cafés en bars. Een week geleden was 37% van de besmettingen te herleiden tot de horeca.

Ook het R-getal, oftewel de reproductiesnelheid, is op 5 juli gedaald naar 1,75, aldus het RIVM. Het vorige cijfer was 2,91.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment