Ziekenhuisopnames, IC-opnames en sterfgevallen door coronavirus blijven dalen

Ziekenhuisopnames, IC-opnames en sterfgevallen door coronavirus blijven dalen

Het aantal mensen dat vanwege het coronavirus in het ziekenhuis is opgenomen, is de afgelopen week opnieuw fors gedaald, blijkt uit de laatste cijfers van het RIVM.

In totaal zijn 482 mensen met coronavirus naar het ziekenhuis gebracht, van wie er 104 om een ​​andere reden zijn opgenomen en vervolgens Covid bleken te hebben. Een week eerder lagen 1.017 mensen in het ziekenhuis met coronavirus, van wie 827 vanwege het virus.

Ook het aantal mensen dat op de intensive care wordt opgenomen, is gedaald, van 72 een week geleden naar 50 in de afgelopen zeven dagen. In totaal stierven 52 mensen aan het coronavirus, ook 31 minder dan de week ervoor.

Het Nederlandse testbeleid is inmiddels veranderd en mensen die positief testen met een thuistest wordt niet langer geadviseerd om de uitslag te laten controleren bij een regionaal gezondheidscentrum. Afgelopen week hebben de testcentra 41.359 tests uitgevoerd, minder dan de helft van het totaal in de voorgaande week.

Minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers zei dinsdag ook dat hij ermee had ingestemd nieuwe aanbevelingen op te volgen van het uitbraakbeheersteam van de regering, dat heeft voorgesteld de quarantaine-eis voor iedereen die in contact komt met iemand die coronavirus heeft te laten vallen.

Die maatregel was al afgezwakt dus het alleen van toepassing op mensen die niet waren ingeënt of onlangs het virus hadden gehad.

Ook de aanbeveling om op drukke plaatsen een mondkapje te dragen komt te vervallen.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment