Ziekenhuisopnames coronavirus met 19% gedaald, minder besmettingen in alle leeftijdsgroepen

Ziekenhuisopnames coronavirus met 19% gedaald, minder besmettingen in alle leeftijdsgroepen

Het aantal mensen dat met het coronavirus in het ziekenhuis is opgenomen, is de afgelopen week met 19% gedaald, meldt het RIVM in zijn laatste bulletin.

De cijfer van 1.471 was het laagst in drie weken en omvatte 92 mensen die op de intensive care werden opgenomen, 9% minder dan de week ervoor.

Het totaal aantal geïnfecteerde patiënten bereikte dinsdag 2.056 – het hoogste cijfer tot nu toe dit jaar – maar op de intensive care daalde het aantal tot 123, het laagste niveau sinds juli vorig jaar.

Een derde van de mensen die positief testten in het ziekenhuis en een kwart van de mensen op de intensive care werd opgenomen voor een andere aandoening.

Positieve tests voor coronavirus daalden met 29%, met een gemiddelde van 1.264 gevallen per 100.000 mensen in de zeven dagen tot 29 maart. Het aandeel positieve tests daalde licht tot 65,4%.

De besmettingen daalden in alle leeftijdsgroepen, maar het snelst bij de jongere generatie. Het aantal gevallen daalde met ongeveer 40% onder de 25-jarigen, vergeleken met een daling van minder dan 25% bij de 60-plussers, terwijl het hoogste infectiepercentage zich voordoet bij mensen van in de dertig.

Rond de 25 GGD-regio’s had Drenthe met 1.759 per 100.000 de hoogste besmettingen, Midden- en West-Brabant en Brabant-Noord beide onder de 900.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment