Ziekenhuisopnames coronavirus bereiken hoogste niveau in maand

Ziekenhuisopnames coronavirus bereiken hoogste niveau in maand

Het aantal patiënten dat met Covid-19 in het ziekenhuis wordt opgenomen, blijft stijgen, blijkt uit de laatste cijfers van het RIVM.

Woensdagochtend lagen er 1.372 mensen in het ziekenhuis met besmettingen met het coronavirus, een stijging van 19% sinds vorige week. Het gemiddeld aantal opnames per dag steeg voor het eerst sinds 2 januari boven de 150.

Het aantal intensive care-patiënten is de afgelopen zeven dagen met 13% gedaald tot 215, maar het tempo van de daling vertraagt.

Dinsdag publiceerde het bureau uitsplitsingscijfers waaruit bleek dat ongeveer driekwart van de mensen in het ziekenhuis met coronavirusinfecties werd behandeld voor het virus of voor een aandoening die door de infectie werd verergerd. Bij oudere leeftijdsgroepen was het aandeel hoger, maar momenteel worden relatief weinig 60-plussers ziek.

Het RIVM meldde woensdag nog eens 67.045 positieve testen, terwijl het aantal besmettingen zo’n 40% hoger ligt dan een week geleden. Uit de cijfers bleek ook dat 57,1% van alle genomen tests positief was voor het virus.

Ook testlaboratoria hebben te maken met een achterstand van zo’n 104.000 tests, waardoor het werkelijke aantal besmettingen hoger is dan de officiële cijfers.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment