Ziekenhuisopnames coronavirus afgelopen week met 34% gestegen

Ziekenhuisopnames coronavirus afgelopen week met 34% gestegen

Het aantal opgenomen coronapatiënten in het ziekenhuis is de afgelopen week met 34% gestegen en het aantal opnames op de intensive care met 31%, zo blijkt uit de laatste weekcijfers van het RIVM.

In de derde week van oktober 584 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis met coronavirus, het grootste aantal in één week sinds mei, terwijl 110 op de intensive care werden opgenomen. Er liggen momenteel 849 Covid-19-patiënten in het ziekenhuis, een stijging van 38% sinds vorige week.

Positieve tests zijn voor de derde week op rij met meer dan 40% gestegen en zijn de afgelopen twee weken meer dan verdubbeld. In het hele land testten 225 mensen per 100.000 de afgelopen week positief, met de hoogste besmettingscijfers in Zuid-Holland-Zuid, Noord-Limburg en het IJsselland rond Zwolle.

 

Vorige week was het landelijke besmettingspercentage 152 per 100.000 mensen, terwijl dat twee weken geleden nog 105 was.

Infecties nemen het snelst toe in oudere leeftijdsgroepen, met 80% meer positieve tests bij de 75-plusser vergeleken met een toename van 24,5% bij kinderen onder de 16 jaar.

Dinsdag werden nog eens 5.791 positieve testen geregistreerd, een stijging van 48,7% sinds vorige week.

Nog eens 78 mensen zouden de afgelopen week aan Covid-19 zijn overleden, tegenover 48 de week ervoor, maar sommige sterfgevallen worden pas enkele weken nadat ze zich hebben voorgedaan gemeld.

Volgens het RIVM was meer dan de helft van de mensen die de afgelopen week positief op het virus testten niet volledig gevaccineerd. Het aandeel niet-gevaccineerde mensen dat positief test, is de afgelopen maand echter gedaald van 66% naar 53%.

Het reproductiegetal R, dat meet aan hoeveel mensen een besmet persoon het virus doorgeeft, bleef op 11 oktober ongewijzigd op 1,2.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment