Ziekenhuisgevallen coronavirus met 16% gestegen, aantal infecties verdubbeld bij 75-plussers

Ziekenhuisgevallen coronavirus met 16% gestegen, aantal infecties verdubbeld bij 75-plussers

Het aantal ziekenhuisopnames door het coronavirus stegen in de tweede week van maart met 16% en bereikten het hoogste niveau sinds half december, zo blijkt uit de laatste wekelijkse update van het RIVM.

In totaal 1.535 patiënten zijn opgenomen in de afgelopen zeven dagenterwijl 91 mensen naar de intensive care werden gebracht, een lichte stijging ten opzichte van de 86 van vorige week.

De laatste keer dat het aantal ziekenhuisopnames zo hoog was, was op 12 december, toen werden er 2.018 mensen opgenomen. Een week later ging het land op slot, maar een herhaling is onwaarschijnlijk nu minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers dat heeft gedaan kondigde het einde van alle verplichte regels aan vanaf volgende week.

Het aantal bevestigde besmettingen daalde met 2% na de stijging van vorige week met 79%, die zich concentreerde in de zuidelijke provincies in de nasleep van het carnavalsweekend.

Gemiddeld 2,45% van de bevolking testte vorige week positief op coronavirus, vergeleken met 2,52% de week ervoor. Ook het percentage positieve testen daalde van 70% naar 66,2%.

De cijfers laten een scherp contrast zien in casussen in verschillende leeftijdsgroepen. In de populatie van 15-35 jaar daalde het aantal positieve testen met 35%, maar bij 75-plussers verdubbelde het bijna. Gevallen bereikten nieuwe recordniveaus in elke leeftijdsgroep boven de 50, terwijl de hoogste infectiepercentages zich voordoen bij mensen van 25 tot 40 jaar.

Het aantal geregistreerde sterfgevallen als gevolg van Covid-19 verdubbelde ook bijna van 56 naar 104, hoewel de cijfers van het RIVM onvolledig zijn omdat lokale gezondheidsdiensten niet verplicht zijn om ze onmiddellijk te melden.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment