Zich houden aan de basisregels voor het coronavirus is ‘de enige manier’ om infecties terug te dringen: OMT

Zich houden aan de basisregels voor het coronavirus is ‘de enige manier’ om infecties terug te dringen: OMT

Vasthouden aan de huidige basisregels voor het coronavirus en zo het besmettingspercentage verlagen, is de enige manier om een ​​volledige lockdown te voorkomen, zeggen gezondheidsadviseurs van de overheid.

Het advies is zo duidelijk dat ‘de enige manier’ met hoofdletters is geschreven in de laatste adviezen van het Outbreak Management Team aan het kabinet, meldt de NOS.

De basisregels – testen of je symptomen hebt, 1,5 meter afstand houden en mondkapjes dragen – worden slechts in minder dan 50% van de tijd gevolgd, aldus het OMT. Dat betekent op zijn beurt dat het erg onduidelijk is of de R-factor kan worden teruggebracht tot onder de 1, wat betekent dat er minder infecties zijn.

Bovendien zei het OMT dat het kabinet had besloten om niet al zijn eerdere aanbevelingen op te volgen, zoals het beperken van binnenlandse reizen tot alleen essentiële reizen en het sluiten van cafés en bars om 18.00 uur in plaats van 20.00 uur.

Het OMT beveelt geen nieuwe maatregelen aan, hoewel het aantal ziekenhuisopnames blijft stijgen, omdat de huidige maatregelen volgens hem een ​​grotere impact op het aantal contacten kunnen hebben.

druk op

Minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge hielden maandag een spontane sessie met de pers waarin ze ook drong er bij mensen op aan de basisregels te volgen.

De volgende formele persconferentie is gepland op 3 december. Maar met een stijging van het aantal besmettingen met meer dan 50% in de afgelopen week en meer dan 2.400 patiënten in het ziekenhuis, komt het kabinet onder druk om niet te wachten tot de persconferentie van aanstaande vrijdag om strengere maatregelen in te voeren. maatregelen.

2G

Het OMT is ook door het kabinet gevraagd om de waarschijnlijke impact te beoordelen van de overstap naar een 2G-systeem, waar alleen mensen worden toegelaten die zijn ingeënt of onlangs zijn hersteld van het coronavirus op bepaalde locaties, zoals cafés.

Het OMT zei dat de coronaviruspas – de QR-code – ‘geen maatregel is om de verspreiding van het virus tegen te gaan… zoals de basis- en collectieve regels zijn’. Echter, volgens het OMT zal 2G leiden tot 50% minder infecties en 82% minder ziekenhuisopnames dan 3G, waarbij mensen die negatief hebben getest op coronavirus ook een QR-code kunnen krijgen.

In de Tweede Kamer is maandag de wet ingediend om de invoering van een 2G-systeem mogelijk te maken.

Het parlement is verdeeld over het al dan niet invoeren van het 2G-systeem. Sommige partijen willen de CovidCheck-pas uitbreiden naar werkplekken en niet-essentiële winkels, terwijl anderen, zoals de ChristenUnie, stellen dat universeel testen – het zogenaamde 1G-systeem – eerlijker zou zijn

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment