Zeven zwaar verwaarloosde Hooglanders gered van keeper uit Noord-Holland

Zeven zwaar verwaarloosde Hooglanders gered van keeper uit Noord-Holland

Dierenwelzijnsinspecteurs van de overheid hebben zeven Highland-koeien gered van een locatie in Noord-Holland, maar drie anderen moesten worden afgemaakt omdat ze er zo slecht aan toe waren.

Inspecteurs hebben niet gezegd waar de koeien waren en of ze als hobby werden gehouden, maar zeiden dat de dieren erg verwaarloosd waren.

Zes dode koeien waren ook op de locatie, en de levende dieren leefden tussen hen, kniediep modder en mest, aldus de inspecteurs. Ook was er weinig voedsel en water beschikbaar.

De zeven koeien om te overleven zijn naar een adres gebracht waar ‘ze de zorg zullen krijgen die ze zo hard nodig hebben’, aldus de inspecteurs.

Het is niet de eerste keer dat de eigenaren, tegen wie een aanklacht moet worden ingediend, zijn geïnspecteerd. ‘De vorige keer moesten er een paar dingen gebeuren, maar die waren klaar. De situatie was nu dramatisch’, zegt een NVWA-woordvoerder tegen de omroep NH Nieuws.

De eigenaren worden strafrechtelijk vervolgd, aldus de politie in een verklaring.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment