Zeven tot tien jaar cel voor aanvallen op personeel van fruitimportbedrijf

Zeven tot tien jaar cel voor aanvallen op personeel van fruitimportbedrijf

Zeven mannen zijn geweest gevangenisstraf van 18 maanden tot 10 jaar voor hun rol in een reeks aanslagen op mensen die werkten bij een fruitimportbedrijf in Hedel, bij Den Bosch, dat onbewust verwikkeld was geraakt in een cocaïnesmokkel.

De aanslagen begonnen in 2019, kort nadat arbeiders van De Groot Fresh Group 400 kilo cocaïne vonden verstopt tussen een lading bananen en de drugs aan de politie overhandigden.

Vrijwel onmiddellijk daarna begonnen bestuursleden intimiderende sms-berichten te ontvangen, waarin ze betaling van € 2,5 miljoen in bitcoin eisten. Een fout van het OM leidde ertoe dat een lijst met namen en adressen van arbeiders van De Groot openbaar werd gemaakt en toen begon de ellende.

In totaal zijn 20 afzonderlijke incidenten in verband gebracht met de eerste poging tot chantage, waaronder brandstichting, schietpartijen en brandbomaanvallen op huizen.

Sinds het begin van het onderzoek zijn ongeveer 25 mensen gearresteerd, voornamelijk jongeren van begin twintig die waren gerekruteerd om de aanslagen uit te voeren.

De aanslagen vonden ‘s nachts plaats in de privéwoningen van mensen en twee hadden het geluk om met hun leven te ontsnappen nadat hun boerderij tot de grond toe was afgebrand. ‘Veel families hebben in terreur geleefd omdat ze elk moment het slachtoffer hadden kunnen zijn van een aanslag’, aldus de rechtbank in de uitspraak.

De hele Bommelerwaard leefde jarenlang in angst en dat was een extra reden voor de zwaarte van de straffen, aldus de rechtbank.

Verdere proeven

Het openbaar ministerie zegt dat de man die opdracht gaf tot de aanslagen de 37-jarige Ali G is, die in juni voor de rechtbank moet verschijnen.

De groep die donderdag tot gevangenisstraf is veroordeeld, was verantwoordelijk voor aanslagen tussen oktober en december 2020 en omvat de halfbroer van G.

Momenteel staan ​​ook nog twee andere groepen verdachten terecht. Zij zouden de aanslagen hebben gepleegd in mei en juni vorig jaar, waarbij op meerdere huizen in de Bommelerwaard werd geschoten.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment