Zeven gearresteerd voor seks met minderjarige ‘prostituee’

Zeven gearresteerd voor seks met minderjarige ‘prostituee’

Zeven mannen zijn aangehouden in verband met een onderzoek naar de prostitutie van een minderjarige, meldt de politie van Arnhem vrijdag.

Twee van hen, 22 en 32 jaar oud uit Dordrecht en Apeldoorn, zijn eerder aangehouden en worden beschuldigd van het dwingen van de minderjarige tot de sekshandel. De vijf anderen zouden klanten zijn.

De twee hoofdverdachten zijn in voorlopige hechtenis genomen, maar de vijf cliënten zijn in afwachting van nader onderzoek vrijgelaten.

De politie richt zich steeds meer op prostitutie waarbij jongeren onder de 18 betrokken zijn, al dan niet vrijwillig of gedwongen. De maximumstraf voor het hebben van seks met een minderjarige in dergelijke omstandigheden is vier jaar.

In december vorig jaar veroordeelden rechters in Den Bosch 16 mannen en een vrouw die seks hadden met een 16-jarig meisje tot een symbolische gevangenisstraf van één dag en tussen 120 en 180 uur taakstraf.

De cliënten zeiden allemaal dat ze niet wisten dat het meisje, dat blijkbaar niet tot prostitutie was gedwongen, minderjarig was.

Die zaak was de grootste in zijn soort in Nederland sinds 2015, toen zes mannen werden veroordeeld voor seks met een 16-jarig meisje. Haar pooier kreeg twee jaar cel, maar de cliënten kregen ook een dag cel.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment