Zeven gearresteerd in onderzoek naar vrouwenhandel voor prostitutie

Zeven gearresteerd in onderzoek naar vrouwenhandel voor prostitutie

Vijf mannen en twee vrouwen zijn gearresteerd in een grootschalig onderzoek naar gedwongen prostitutie waarbij zeker 19 kwetsbare vrouwen betrokken waren. zei de politie dinsdag.

De zeven verdachten, 29 tot 38 jaar oud, zouden de vrouwen online hebben gerekruteerd uit zowel binnen- als buitenland. Sommigen waren illegaal in Nederland, anderen hadden verslavingsproblemen of schulden.

De hoofdverdachte is een 38-jarige man uit Eindhoven, die volgens de politie een luxe leven leidde zonder enig wettelijk inkomen.

‘Bij mensenhandel gaat het vaak om snel geld’, zegt politiewoordvoerder Ronald van Hedel tegen de lokale omroep Omroep Brabant. ‘Het geld wordt snel omgezet in dure kleding, horloges en auto’s. We hebben tijdens het onderzoek veel van dit soort spullen in beslag genomen en één pand helemaal leeggehaald.’

De bende functioneerde als een criminele organisatie met een duidelijke rolverdeling, aldus de politie. Sommigen waren verantwoordelijk voor het brengen van de vrouwen naar klanten, anderen organiseerden onderduikadressen en maakten afspraken. Andere verdachten werden beschuldigd van het benaderen van de vrouwen, online of persoonlijk.

De zeven werden op 1 februari gearresteerd en sindsdien zijn vijf andere mensen verhoord. De eerste hoorzitting vindt plaats in mei en de politie sluit verdere aanhoudingen niet uit.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment