Zelfmoordpoederverkoper heeft mogelijk een rol gespeeld bij 33 doden, zegt officier van justitie

Zelfmoordpoederverkoper heeft mogelijk een rol gespeeld bij 33 doden, zegt officier van justitie

Zeker 33 mensen die zogenaamd zelfmoordpoeder kochten van een Eindhovense man leven niet meer, zei het OM woensdag op de eerste dag van zijn proces.

Alex S werd in juli gearresteerd en beschuldigd van het illegaal helpen van mensen om zelfmoord te plegen, het overtreden van drugswetten en het witwassen van geld.

Destijds dachten functionarissen dat hij mogelijk een rol had gespeeld bij zes doden, maar het totaal kan nu veel hoger zijn. Bij 15 van de 33 doden werd het door hem verstrekte poeder gebruikt, zei de officier van justitie tijdens de hoorzitting van woensdag. omroep NOS gemeld.

S kwam in mei onder de aandacht van de politie na de dood van een vrouw in Best, maar zijn vermeende activiteiten werden in 2018 voor het eerst gedetailleerd door de lokale omroep Brabant.

RTL Nieuws heeft ook gemeld dat S het poeder via de online marktwebsite Marktplaats voor slechts € 20 plus verzendkosten heeft verkocht.

Hoewel euthanasie in Nederland legaal is, kan het onder zes strikte voorwaarden alleen door een arts worden uitgevoerd. In alle andere gevallen is hulp bij zelfdoding illegaal.

Het onderzoek naar S heeft geleid tot de arrestatie van meerdere en ondervraging van enkele andere personen die lid waren van de actiegroep Coöperatie Laatste Wil om te sterven.

Afgelopen weekend vertelde psycholoog Wim van Dijk aan de Volkskrant krant hij aan meer dan 100 mensen een ‘zelfmoordpoeder’ heeft gegeven en dat hij zijn verhaal in het openbaar doet om het publieke debat aan te wakkeren.

Van Dijk beweert het poeder te hebben gekocht van Alex S.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment