Zeldzame mot niet uitgestorven, verstopt zich gewoon onder dekking van de nacht

Zeldzame mot niet uitgestorven, verstopt zich gewoon onder dekking van de nacht

Foto: Ben Sale via Wikimedia Commons

Een zeldzame mot waarvan experts dachten dat ze uitgestorven waren, is gesignaleerd in de buurt van Biervliet in Zeeland, 50 jaar na de laatste waarneming.

Landschapsorganisatie Het Zeeuwse Landschap kreeg van een publiekslid een foto van de nachtvlinder, een Dusky Sallow, op Facebook gestuurd. ‘Twee experts gingen toen ter plaatse en vonden er zeker 30’, zegt woordvoerder Marcel Klootwijk tegen de lokale omroep Omroep Zeeland.

De organisatie zal de populatie in de gaten houden om te zien of de congregatie van motten een toevalstreffer is of dat de soort een blijvertje is. Als er aan het einde van het seizoen rupsen verschijnen, betekent dit dat de dieren zich voortplanten.

Als dat het geval is, kan dat betekenen dat de experts haastig waren om de Dusky Sallow uitgestorven te verklaren. ‘Mensen waren waarschijnlijk gewoon niet op zoek naar hen. Het zijn immers nachtdieren’, zegt Klootwijk.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment