Zeilen Van Vrijheid stuurt zevende ambulancekonvooi naar Oekraïne

Zeilen Van Vrijheid stuurt zevende ambulancekonvooi naar Oekraïne

Nederlandse hulpgroep Zeilen van Vrijheid stuurde zijn laatste humanitaire konvooi zaterdag Oekraïne binnen, bestaande uit zeven voertuigen, waaronder een op maat gemaakte ambulance voor pasgeborenen.

Pavlo Fednov, een adviseur van het Oekraïense ministerie van Volksgezondheid, bestuurt de neonatale ambulance van Amsterdam naar Odessa en zegt dat deze een sleutelrol zal spelen bij het redden van de levens van jonge Oekraïners.

De ambulance was aangevraagd door het ministerie en werd gefinancierd door een particuliere zakelijke donor. Het is gekocht van Diac Medischeen dealer in tweedehands ambulances uit Harlingen.

‘In een neonatale ambulance is de uitrusting belangrijker dan het voertuig. De constructie is erg gevoelig, omdat de medische hulpmiddelen op de juiste manier in de ambulance moeten worden geplaatst en volgens de hoge normen van de neonatale zorg moeten worden gerepareerd’, zei Veronika Mutsei, de voorzitter van Zeilen, voordat het konvooi vertrok.

De apparatuur in de ambulance omvat een babycouveuse met een gespecialiseerd beademingsapparaat voor pasgeborenen en een Lifepak 15-eenheid met een patiëntmonitor en een defibrillator, items die meer kosten dan het voertuig zelf. Het voertuig zal aankomen gevuld met gedoneerde items voor pasgeborenen en baby’s.

De hulpgroep zegt dat er meer baby’s in Oekraïne worden geboren voortijdig in Oekraïne vanwege de door de oorlog veroorzaakte stress en trauma van hun moeder. Het regionale kinderziekenhuis van Odessa worstelt met een verhoogde toestroom van pasgeborenen, aangezien het het centrum van neonatale zorg is geworden in het oosten van Oekraïne.

‘De unieke ligging en lengte van de regio Odessa maken het onmogelijk om gelijktijdig pasgeborenen uit verschillende ziekenhuizen in afgelegen gebieden van de regio te evacueren’, zegt Fednov. ‘Tijdig en comfortabel vervoer speelt een cruciale rol.’

dorpen

Met de ambulance kunnen artsen ook naar kleinere dorpen gaan en buiten het ziekenhuis geboren kinderen onder professionele zorg brengen. ‘Het is heel belangrijk dat we niet alleen helpen de levens te redden van soldaten die Oekraïne verdedigen, maar ook die van hun kinderen’, zei Mutsei.

Zeilen van Vrijheid is een non-profit humanitaire organisatie opgericht door Oost-Europese expats in Nederland na de Russische invasie.

Sinds de oprichting op 1 maart heeft de liefdadigheidsinstelling 47 ambulances, één brandweerwagen en meer dan 100 ton humanitaire hulp naar het door oorlog geteisterde land gestuurd. Het wordt gefinancierd door particuliere donateurs en samenwerkingsverbanden met non-profitorganisaties en bedrijven.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment