Zaterdagnacht was de koudste 3 april ooit gemeten, en de schaatsen zijn uit

Zaterdagnacht was de koudste 3 april ooit gemeten, en de schaatsen zijn uit

Het mag dan officieel lente zijn, in het Gelderse Winterswijk was het zaterdagavond zo koud dat men op natuurijs kan schaatsen.

De functionarissen van de plaatselijke ijsclub werkten de hele nacht om de ijsbaan voor te bereiden nadat weersvoorspellers record lage temperaturen hadden voorspeld.

‘We hebben lang en hard nagedacht, maar we besloten dat we het moesten proberen’, zegt ijsmeester Hendrik ten Prooije tegen de lokale omroep. Omroep Gelderland. ‘Dit is uniek. In april schaatsen we voor het eerst op natuurijs.’

In het nabijgelegen Deelen daalde de temperatuur zaterdagnacht tot -6,3 graden Celsius, de laagste temperatuur ooit gemeten op 3 april.

De koudste aprilnacht ooit is echter op 12 april 1986, toen de temperatuur op vliegbasis Deelen daalde tot -9,4 Celsius.

Vorst is niet ongewoon in april. Zo daalde de temperatuur vorig jaar 18 nachten tot onder het vriespunt in Eelde, bij Groningen, omroep NOS gemeld.

De rest van de week voorspelt weerbureau KNMI regen en bewolking, overdag rond de acht graden en richting komend weekend oplopend.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment