Zalmhaventoren Rotterdam is hoogste gebouw van Nederland

Zalmhaventoren Rotterdam is hoogste gebouw van Nederland

Rotterdam is opnieuw officieel de thuisbasis van het hoogste woongebouw van Nederland – de Zalmhaventoren aan het water – die deze week tijdens het bouwproces zijn maximale hoogte van 215 meter bereikte.

De toren, die in 2022 moet worden voltooid, heeft 60 verdiepingen die voornamelijk zijn gewijd aan 256 woningen, evenals kantoren, een restaurant, een daktuin, een parkeerplaats en een fitnesscentrum.

De wolkenkrabber klopt de vorige recordhouder, de 165 meter hoge Maastoren van de top van de lijst van hoogste gebouwen van Nederland. De Maastoren staat ook in Rotterdam, net als de rest van de top vijf van hoogste gebouwen van het land.

De huren in de Zalmhaventoren beginnen bij ongeveer € 1.700 per maand voor een driekamerappartement, maar er staan ​​enkele tientallen grote flats te koop, voor een prijs ruim boven de € 1 miljoen.

Er staan ​​in Nederland zo’n 200 gebouwen van zeker 70 meter hoog, en tientallen meer zijn in voorbereiding, vooral in Den Haag en Amsterdam.

In Utrecht is er een ongeschreven regel dat geen enkel gebouw in de stad hoger mag zijn dan de Domtoren die nog steeds de hoogste kerk van het land is.

Er zijn echter plannen om drie hoogbouwblokken te bouwen, waarvan één 140 meter hoog, aan de rand van de stad.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment