Zal het ziekteverzuimpercentage beginnen te stijgen als Omicron voet aan de grond krijgt?

Zal het ziekteverzuimpercentage beginnen te stijgen als Omicron voet aan de grond krijgt?

Nu de zeer besmettelijke Omicron-variant van het coronavirus in Nederland domineert, zijn er toenemende zorgen over de impact op een aantal belangrijke sectoren, nu het ziekteverzuim begint op te lopen.

Een op de drie van de 17.000 werknemers in het academisch ziekenhuis UMC in Amsterdam die een coronatest doen, is nu positief, zegt directeur Mark Kramer dinsdagavond in talkshow Op1.

‘Een week geleden was één op de twintig die werd getest, van schoonmaakpersoneel tot artsen, positief’, zei Kramer. Experts van de overheid verwachten dat de ziekenhuisopnames medio januari weer een piek zullen bereiken, waardoor de personeelsbezetting verder onder druk komt te staan.

Verpleegkundigenvereniging V&VN zegt ook dat het ziekteverzuim toeneemt – van ongeveer 5% tot ongeveer 10% – en dat daardoor de capaciteit van de wijkverpleging zou kunnen afnemen, Financiële krant gemeld.

Luchtvaartmaatschappij KLM heeft dinsdag acht retourvluchten moeten schrappen vanwege personeelstekorten, meldt de krant. Ook de postbezorging wordt getroffen.

Echter, de vleesverwerkende industrie en supermarkten vertelden de krant dat ze tot nu toe geen serieuze problemen hebben gehad.

Positieve testen

Het aantal positieve coronavirus-tests is de afgelopen week met 35% gestegen en bedraagt ​​nu gemiddeld 16.000 per dag. Dat betekent dat 16.000 mensen minstens een week vrij nemen, zelfs zonder symptomen, terwijl de rest van hun huishoudens dat wel moet minimaal vijf dagen in quarantaine.

Mensen van in de twintig zijn momenteel verantwoordelijk voor het grootste deel van de nieuwe infecties, maar de stijging wordt weerspiegeld in alle leeftijdsgroepen.

Volgens TrouwOok het Haagse OV-bedrijf HTM heeft vanwege de quarantaineregelgeving een aantal diensten moeten schrappen vanwege een tekort aan chauffeurs, in plaats van Omicron zelf.

Met de scholen die maandag weer opengaan, is het ook een kwestie van afwachten, aldus de krant. ‘Tot nu toe hebben we geen signalen dat er problemen zullen zijn’, zegt een woordvoerder van de basisschoolraad PO Raad. ‘Maar we hebben nog steeds de personeelstekorten van lang voor de lockdown.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment