WW-uitkeringen dalen voor tweede kwartaal op rij

WW-uitkeringen dalen voor tweede kwartaal op rij

Aan het eind van het derde kwartaal van dit jaar maakten minder mensen aanspraak op een bijstandsuitkering dan in dezelfde periode in 2020, blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Eind september hadden 419.000 mensen een bijstandsuitkering (bijstand), 5500 minder dan een jaar eerder, aldus het CBS. Het was de tweede kwartaaldaling op rij.

CBS-hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen vertelde aan de NOS dat hij vermoedde dat de krappe arbeidsmarkt ertoe heeft geleid dat meer mensen een baan hebben gekregen.

‘Ongeveer de helft van de uitkeringsgerechtigden zal dat altijd doen, omdat ze ziek zijn of gewoon niet geschikt zijn om te werken’, zegt hij. ‘De rest kan echter relatief snel de uitkering verlaten.’

Bijna 70% van de bevolking heeft inmiddels een of andere vorm van betaald werk en dat cijfer is nog nooit zo hoog geweest, zegt Van Mulligen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment