Woensdag meer dan 10.000 gevallen van coronavirus, maar groeitempo vertraagt

Woensdag meer dan 10.000 gevallen van coronavirus, maar groeitempo vertraagt

Woensdag werden nog eens 10.492 positieve gevallen van coronavirus bevestigd, het hoogste dagelijkse totaal sinds december 2020.

Het cijfer vertegenwoordigt een stijging van 188% ten opzichte van het totaal van 3.646 afgelopen woensdag, wat erop wijst dat het explosieve groeitempo sinds het begin van de dagen van juli vertraagt. In de afgelopen zeven dagen is het aantal gevallen met 510% gestegen.

Er zijn momenteel 212 patiënten die in het ziekenhuis worden behandeld voor Covid-19, een stijging van acht in de afgelopen 24 uur, van wie 74 op de intensive care. Dinsdag werden nog eens 33 patiënten opgenomen, aldus het volksgezondheidsbureau RIVM:.

Het gemiddelde aantal gevallen in de afgelopen zeven dagen is 8.395, terwijl 14,1% van alle tests positief was. Twee weken geleden werden er gemiddeld 600 gevallen per dag geregistreerd.

Ook meldt het RIVM dat er meer besmettingen worden gemeld in verpleeghuizen. In de afgelopen twee weken meldden 31 instellingen minstens één nieuwe zaak, tegenover 24 een week geleden.

Er is bevestigd dat nog een persoon is overleden aan Covid-19, in lijn met de trend van de afgelopen weken.

In alle leeftijdsgroepen nemen besmettingen toe, maar de nieuwe golf van besmettingen concentreert zich in de leeftijdsgroep onder de 30 jaar, die het minst waarschijnlijk is ingeënt. Volgens het RIVM was 84% ​​van de mensen die de afgelopen week positief testten niet gevaccineerd, terwijl slechts 6% volledig was gevaccineerd.

Bron: RIVM

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment