Willem Engel vrijgelaten uit de gevangenis, social media verbod is verscheurd

Willem Engel vrijgelaten uit de gevangenis, social media verbod is verscheurd

Willem Engel, de anti-coronavirus actievoerder en anti-vaxxer, is vrijgelaten uit de gevangenis na zijn arrestatie op zondag voor het overtreden van de voorwaarden van zijn borgtocht.

De rechtbank oordeelde ook dat de voorwaarden op borgtocht – een volledig verbod op sociale media – te ruim waren en zijn recht op vrijheid van meningsuiting belangrijker was.

Engel had naar verluidt zelf het verbod voorgesteld tijdens zijn hoorzitting vorige week, maar verscheen vervolgens in een YouTube-interview dat ook via Facebook en Twitter werd uitgezonden. Hij werd vervolgens opnieuw gearresteerd op weg naar een demonstratie in Nijmegen.

Engel werd oorspronkelijk gearresteerd op beschuldiging van opruiing. In het bijzonder wordt hij gezocht voor het plaatsen van ten minste zeven berichten op sociale media die kunnen worden beschouwd als aansporing tot het overtreden van de wet.

Het gaat onder meer om foto’s van gezondheidswerkers die ‘voor later’ in vaccinatiecentra werkten – wat mensen tot een strafbaar feit had kunnen leiden, zei het OM destijds.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment