Willem Engel vrijgelaten uit de gevangenis, maar verbannen van sociale media

Willem Engel vrijgelaten uit de gevangenis, maar verbannen van sociale media

Coronavirus-scepticus Willem Engel is vrijgelaten maar mag geen sociale media meer gebruiken na zijn arrestatie eerder deze maand wegens opruiing.

Rechters in Rotterdam stemden ermee in om de voormalige dansleraar vrij te laten, die zelf het verbod op sociale media opperde als voorwaarde voor zijn vrijlating.

Engel werd op 16 maart opgepakt, net na het stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen, en zit sindsdien vast. Een datum voor zijn proces is nog niet vastgesteld.

Het OM zegt dat hij tenminste zeven berichten op sociale media die als aansporing tot het overtreden van de wet kunnen worden beschouwd.

Het ging onder meer om foto’s van gezondheidswerkers die ‘voor later’ in vaccinatiecentra werkten – wat mensen ertoe had kunnen brengen een strafbaar feit te plegen, zei de afdeling destijds.

Engel is de oprichter van campagnegroep Viruswaarheid, een van de belangrijkste organisatoren van protesten tegen het coronavirus in Nederland.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment