Willem Engel gearresteerd voor het plaatsen van opruiende corona-gerelateerde berichten

Willem Engel gearresteerd voor het plaatsen van opruiende corona-gerelateerde berichten

Anti-coronavirus-activist Willem Engel is gearresteerd in Rotterdam en wordt beschuldigd van opruiing, een dag nadat Nederland plannen aankondigde om de resterende regels op te heffen.

Engel, die niet door het OM in het persbericht is genoemd, zou ‘heeft gedurende een lange periode opruiende corona-gerelateerde berichten op sociale media geplaatst’.

Engel, dansleraar en oprichter van campagnegroep Viruswaarheid, verschijnt vrijdag voor de rechtbank, wanneer de rechters beslissen of hij in voorlopige hechtenis moet worden genomen. Zijn vriendin filmde het incident en plaatste het op sociale media.

Zijn juridisch adviseur Jeroen Pols zei op Twitter dat de arrestatie ‘een frontale aanval op critici en tegenstanders’ van het ‘regime Rutte’ is.

Later vertelde hij aan de NOS dat de arrestatie deel uitmaakt van een patroon van arrestatie van mensen die ‘het regime bekritiseren’ en beschuldigde hij de media van het publiceren van artikelen die ‘haat zaaien’.

Het openbaar ministerie begon in januari een onderzoek naar Engel nadat meer dan 22.000 mensen een gezamenlijke klacht hadden ondertekend waarin Engel werd beschuldigd van opruiing, het verspreiden van medische verkeerde informatie, fraude en het uiten van bedreigingen.

‘De aanhouding is gedaan op basis van de eerste resultaten van het onderzoek naar het handelen van de verdachte, aldus het OM in een verklaring.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment