Willem Engel 14 dagen in voorarrest, zeven social media berichten verdacht

Willem Engel 14 dagen in voorarrest, zeven social media berichten verdacht

Anti-coronavirus-activist Willem Engel is 14 dagen in voorarrest geplaatst in afwachting van nader onderzoek naar berichten die hij op sociale media heeft geplaatst en die volgens het openbaar ministerie hebben geleid tot het plegen van misdaden.

Engel, dansleraar van beroep, is woensdag gearresteerd in Rotterdam, een dag nadat Nederland plannen aankondigde om de resterende regels op te heffen.

Engel zou toen tussen juni 2020 en december 2021 ‘opruiende corona-gerelateerde berichten op sociale media hebben geplaatst’.

Het openbaar ministerie zei vrijdag tijdens de voorlopige hechteniszitting dat zeven berichten van Engel als opruiing werden beschouwd. ‘Deze berichten hebben ertoe geleid dat andere mensen strafbare feiten hebben gepleegd of daartoe hebben aangezet’, aldus de afdeling.

De afdeling zei dat het geen verdere informatie zou geven totdat het onderzoek is afgerond.

Grenzen

De afdeling zei dat hoewel vrijheid van meningsuiting een grondrecht is dat is verankerd in de Nederlandse wet, ‘er grenzen zijn aan die vrijheid’.

Engel is de oprichter van actiegroep Viruswaarheid. Zijn juridisch adviseur Jeroen Pols zei woensdag op Twitter dat de arrestatie ‘een frontale aanval op critici en tegenstanders’ van het ‘regime Rutte’ was.

Het openbaar ministerie begon in januari een onderzoek naar Engel nadat meer dan 22.000 mensen een gezamenlijke klacht hadden ondertekend waarin Engel werd beschuldigd van opruiing, het verspreiden van medische verkeerde informatie, fraude en het uiten van bedreigingen

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment