Wethouders verzetten zich tegen plan toeristenverbod cannabiscafé Amsterdam

Wethouders verzetten zich tegen plan toeristenverbod cannabiscafé Amsterdam

Amsterdamse raadsleden zijn niet overtuigd van de noodzaak om de cannabiscafés van de stad te sluiten voor toeristen en vrezen een toename van straathandel als het plan doorgaat, de Parool gemeld op woensdag.

Burgemeester Femke Halsema zei op maandag dat ze door wilde gaan met het invoeren van de enige regel voor de stad voor de 166 zogenaamde coffeeshops met een vergunning, om de cannabismarkt beter beheersbaar te maken.

In de rest van het land geldt de regel voor alleen ingezetenen al.

Volgens Halsema is de verhuizing nodig om de misdaad te bestrijden en ervoor te zorgen dat toeristen die alleen naar de stad komen om te roken wegblijven. Ze ziet het ook als een belangrijke stap vooruit op experimenten om de productie van marihuana te reguleren, die tot doel hebben het grijze gebied tussen verkoop onder licentie en illegale teelt te verwijderen.

Straat

Maar raadsleden van de drie partijen die in gesprek zijn over het vormen van een nieuwe coalitie zijn tegen de stap en zeggen dat het probleem alleen maar naar de straat wordt verplaatst. ‘Het zal jongeren verleiden… om geld te verdienen en dat willen we niet’, zegt GroenLinks-raadslid Imane Nadif tegen het Parool.

Amsterdam heeft ook een tekort aan 300 politieagenten en 20 bewakers, waardoor het handhaven van een verbod moeilijk is, aldus de krant.

De PvdA, de grootste partij in de gemeenteraad na de stemming van vorige maand, is bereid de alleen-bewonersregel te steunen zolang er voldoende capaciteit is om deze te handhaven, en dat is momenteel niet het geval, aldus woordvoerder Sofyan Mbark.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment