Westerschelde vissers gewaarschuwd hun vangst niet op te eten

Westerschelde vissers gewaarschuwd hun vangst niet op te eten

Het volksgezondheidsinstituut in Zeeland heeft amateurvissers bij de Westerschelde gewaarschuwd hun vangst niet op te eten, vanwege lopend onderzoek naar niveaus van PFAS Chemicaliën.

Vorige maand is de provincie begonnen met een onderzoek naar milieuniveaus van de groep chemicaliën, die in verband zijn gebracht met schadelijke gezondheidseffecten bij mens en dier en veel worden gebruikt in producten en productie.

Langdurige blootstelling aan lage niveaus kan een negatief effect hebben op het immuunsysteem, meldt ons.

lokale omroep Omroep Zeeland deed deze maand zijn eigen onderzoek en vond niveaus van PFAS in vissen die wetenschappers ertoe brachten aan te bevelen ze niet te eten.

In oktober zijn er inmiddels zorgen geuit in België toen 90% van de 800 omwonenden in de buurt van een 3M-fabriek in Zwijndrecht verhoogde niveaus van PFOS (een van deze chemicaliën) in hun bloed had.

Provincievertegenwoordiger Dick van der Velde heeft vroeg of dit soort onderzoek in en rond de Westerschelde gedaan zou kunnen worden.

Het Zeeuwse Volksgezondheidsinstituut-onderzoek, uitgevoerd door Wageningen University and Research, zou eind maart volgend jaar moeten rapporteren.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment