Werknemers in gig-economie krijgen meer rechten onder EU-platformplan

Werknemers in gig-economie krijgen meer rechten onder EU-platformplan

Tienduizenden klusjesmannen in Nederland kunnen eindigen met meer loon en meer rechten, als voorstellen van de Europese Commissie wet worden.

Brussel stelt voor om taxichauffeurs en koeriers voor voedselbezorging te herclassificeren als werkgevers als hun werk aan bepaalde criteria voldoet. Het initiatief stelt een reeks voorwaarden vast om vast te stellen of de relatie tussen werknemer en platformbedrijf er een is van werkgever en werknemer, of dat de werknemer echt zelfstandig ondernemer is.

De platforms, zoals Uber en Deliveroo, zouden bijvoorbeeld als werkgevers worden beschouwd als ze loontarieven vaststellen, of uniformen eisen en elektronisch toezicht houden op het werk. Platforms zelf zullen de bewijslast moeten dragen om te bewijzen dat een dergelijke relatie niet bestaat.

Het voorstel moet eerst door het Europees parlement en de lidstaten worden aanvaard voordat het wet wordt, en dat zal naar verwachting zeker twee jaar duren.

Toch beschreef Europarlementariër Agnes Jongerius, die de PvdA-delegatie in Brussel leidt, de verhuizing als een ‘grote vooruitgang’ voor een groeiende groep werknemers in de zorg, transport, maaltijdbezorging, schoonmaak en andere digitale diensten die via platformbedrijven werken.

rechtbanken

Tot nu toe zijn Europese rechtbanken gevraagd om ongeveer 100 geschillen met betrekking tot gig economy-bedrijven te beslechten. In Nederland heeft vakbond FNV bijvoorbeeld Uber, Deliveroo en schoonmaakbedrijf Helpling voor de rechter gedaagd.

Nederland overweegt ook om wetgeving in te voeren die mensen die als freelancer minder dan € 30 of € 35 per uur verdienen het recht zou geven om een ​​goed contract aan te vragen, hoewel het onduidelijk is of dit onderdeel wordt van het nieuwe regeerakkoord.

Demissionair minister van Sociale Zaken Wouter Koolmees zei al dat de manier om de positie van de gig economy-werkers te versterken zou zijn om ze automatisch recht op een vast contract te geven.

Meer dan 28 miljoen mensen in de EU werken via digitale arbeidsplatforms en hun aantal zal tegen 2025 naar verwachting oplopen tot 43 miljoen.

Vorig jaar vertelde het hoofd van het Nederlandse voedselbezorgingsbedrijf Just Eat Takeaway de BBC in een interview dat hij van plan is om zijn werkzaamheden bij het bedrijf uit te faseren en in plaats daarvan bezorgerscontracten en betere bescherming op de werkplek zal aanbieden.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment