Werkloosheid onder jongeren gestegen tijdens pandemie

Werkloosheid onder jongeren gestegen tijdens pandemie

Er zijn nu meer banen in de horeca.

Nieuw figuren laten zien dat de werkloosheid onder jongeren in Amsterdam eind 2020 toenam, toen bars en restaurants vanwege het coronavirus werden gesloten.

In het laatste financiële kwartaal van 2019 was 6,5% van de jongeren tussen 18 en 26 jaar werkloos, vergeleken met 9,9% in dezelfde periode in 2020. Degenen die werkzaam zijn in de horeca werden het zwaarst getroffen, aldus de gemeente.

‘De nieuwe cijfers laten maar weer eens zien dat jongeren hard zijn geraakt’, zegt hoofd sociale zaken Rutger Groot Wassink in een persbericht. ‘We weten dat werkloosheid aan het begin van je carrière problemen kan veroorzaken voor je hele werkzame leven. We moeten ervoor zorgen dat jongeren hun baan kunnen behouden of weer naar school kunnen.’

Hoewel de economische voorspellingen rond de pandemie van het coronavirus, inclusief het effect ervan op de werkgelegenheid, rooskleuriger zijn dan sommigen aanvankelijk hadden gevreesd, laten nationale cijfers ook zien dat jongeren een klap hebben gekregen.

De CBS meldt dat 433.000 mensen in april 2021 een werkloosheidsuitkering hadden, waaronder 1.600 mensen onder de 27 jaar – een stijging van 4% in deze leeftijdsgroep.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment