Werkloosheid daalt, maar consumenten maken zich meer zorgen over de economie

Werkloosheid daalt, maar consumenten maken zich meer zorgen over de economie

Ongeveer 9,1 miljoen mensen in Nederland hebben momenteel betaald werk, en hun aantal is de afgelopen drie maanden met zo’n 22.000 per maand gestegen, landelijk bureau voor de statistiek CBS zei donderdag.

De daling van de werkloosheid brengt het Nederlandse werkloosheidscijfer naar 3,1%, na 4,6% op het hoogtepunt van de coronaviruscrisis.

Tegelijkertijd is het aantal mensen dat een WW-uitkering aanvraagt ​​gedaald met 2,2% tot 207.900, met de sterkste daling – 12,3% – onder mensen die in de horeca werkten. Ook de sectoren cultuur, schoonmaak en detailhandel rapporteerden allemaal significante reducties. Er zijn ook meer jongeren aan het werk, aldus het CBS.

Dat zei het CBS donderdag ook consumentenbestedingen stegen in augustus met bijna 6% in vergelijking met afgelopen zomer en met 3,4% gemeten ten opzichte van augustus 2019.

De uitgaven voor diensten, zoals kaartjes voor evenementen, de kapper en een restaurantbezoek, stegen met bijna 10%, aangezien Nederland meer van zijn maatregelen ter vermindering van het coronavirus heeft opgeheven

Desondanks zijn consumenten in oktober pessimistischer over de toekomst, waarbij de index van het consumentenvertrouwen daalde van -5 naar -10 in vergelijking met september, aldus het CBS.

Vooral consumenten maken zich zorgen over het algemene economische klimaat en stijgende prijzen, aldus het CBS.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment