Wereldberoemde Nederlandse dirigent Bernard Haitink overleden op 92

Wereldberoemde Nederlandse dirigent Bernard Haitink overleden op 92

De wereldberoemde Nederlandse dirigent Bernard Haitink is volgens zijn managementbureau op 92-jarige leeftijd vredig overleden in zijn huis in Londen.

Genaamd ‘de enigmatische maestro’ in a BBC documentaire werd hij beschouwd als een van de dirigerende grootheden en werd hij in zijn 65-jarige carrière vooral geprezen om zijn krachtige maar subtiele interpretaties van Mahler, Bruckner en Beethoven.

Hij dirigeerde voor het eerst het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam op 27-jarige leeftijd en werd daar 28 jaar chef-dirigent, waarbij hij ruzie kreeg met de organisatie over zijn opvolger toen hij naar Londen verhuisde.

Hij was lange tijd verbonden aan het London Philharmonic Orchestra, Royal Opera, Covent Garden en het Glyndebourne Festival in Groot-Brittannië, en dirigeerde ook het Boston Symphony Orchestra en de Staatskapelle van Dresden.

Haitink dirigeerde zijn laatste concert van Beethoven en Bruckner, met de Wiener Philharmoniker, op 90-jarige leeftijd in Luzern, Zwitserland, en vertelde eerder dit jaar aan de Volkskrant dat hij zijn stokje voorgoed neerlegde.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment