Weinig waarschuwingen aan cafés die de regels van de coronaviruscontrole overtreden: Nu.nl

Weinig waarschuwingen aan cafés die de regels van de coronaviruscontrole overtreden: Nu.nl

De grote Nederlandse steden hebben uitgedeeld nauwelijks waarschuwingen voor bars en cafés die de coronapasregels negeren, meldt nieuwswebsite Nu.nl vrijdag.

Donderdag suggereerde onderzoek van I&O dat: 35% van de cafés controleert niet als klanten een QR-code hebben en DutchNews.nl is benaderd door meerdere lezers die zeggen dat ze zelden hoeven te bewijzen dat ze zijn ingeënt of negatief hebben getest.

In Amsterdam waren bijvoorbeeld slechts acht waarschuwingen afgegeven aan cafés en bars voor het niet controleren van codes, en zes waren gewaarschuwd voor het overtreden van de middernachtsluitingsregel.

Utrechtse functionarissen zeiden dat ze 10 meldingen hadden ontvangen dat de regels werden genegeerd, maar dat ze nog geen waarschuwingen hadden afgegeven. Ook Groningen zegt in gesprek te zijn geweest met café-eigenaren die de regels overtreden en zich daar vervolgens aan hielden. Eindhoven zei vijf ‘buitensporige overtredingen’ te hebben bevestigd.

Rotterdam had nog geen waarschuwingen afgegeven. Zowel de havenstad als Eindhoven geven mensen polsbandjes bij hun eerste coronaviruscontrole, zodat ze van bar naar bar kunnen gaan zonder voortdurend QR-codes te hoeven tonen. Dat blijkt een succes, zeggen de steden.

Lunch

Een lezer vertelde aan DutchNews.nl: ‘Toen mijn vrouw en ik vorige week gingen lunchen in Enschede, werden we niet gescand. We hadden zelfs de QR-codes op onze telefoons en lieten ze zien, maar de man keek ernaar en zei toen dat we hem moesten volgen (om te gaan zitten). Hij heeft de QR-codes nooit gescand.’

Lezers vergeleken ook hun ervaringen in binnen- en buitenland. ‘Sinds ze zijn begonnen met controleren heb ik de mijne hier in Amsterdam twee keer laten controleren. Ging vorige week naar Salzburg, Oostenrijk en overal waar we kwamen, controleerden ze en als ze niet controleerden, waren maskers verplicht’, zei een lezer op Facebook.

Verschillende anderen meldden echter dat ze elke keer dat ze uitgingen werden gescand. ‘Ik ben twee van de twee gecontroleerd, dus ze doen hun werk’, zei een lezer.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment