‘We hebben nog maar twee coronamaatregelen’, zegt minister van Volksgezondheid tegen verslaggevers

‘We hebben nog maar twee coronamaatregelen’, zegt minister van Volksgezondheid tegen verslaggevers

Nederland zal de komende 10 dagen de meeste van de momenteel geldende coronavirusmaatregelen verwijderen, aangezien gezondheidsexperts van de overheid zeggen dat het land nu over de piek van de Omicron-variant is.

Coronavirus-passen voor toegang tot bars, restaurants en bioscopen worden geschrapt, evenals social distancing en het gebruik van gezichtsmaskers op de meeste plaatsen, bevestigde minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers dinsdagavond aan verslaggevers.

‘Eigenlijk hebben we vanaf 25 februari nog maar twee maatregelen’, zegt Kuipers. ‘Dat is testen voor toegang tot indoor evenementen met meer dan 500 mensen, en mondkapjes in het openbaar vervoer en vliegtuigen.’

Kuipers zegt dat ondanks de hoge besmettingscijfers – momenteel rond de 55.000 per dag – de ziekenhuisopnames redelijk stabiel zijn.

‘Jongeren moeten hun vleugels kunnen uitslaan,’ zei hij. ‘We missen sport, we snakken naar cultuur. Het uitgaansleven is ook een essentieel onderdeel van een gezonde samenleving.’

Kuipers zei optimistisch te zijn over de huidige cijfers, die de impact van vaccinaties laten zien. ‘Maar we moeten nog steeds voorzichtig zijn en rekening houden met het feit dat er mogelijk nog een variant naar Nederland komt’, zei hij.

Daarnaast is het volgens hem belangrijk om te beseffen dat de veranderingen een grote impact kunnen hebben op mensen met een kwetsbare gezondheid. Het is daarom verstandig, zei hij, om afstand te blijven houden van anderen en op drukke plaatsen een mondkapje te dragen.

Langetermijn

Het kabinet werkt volgens Kuipers aan een meerjarenplan om het coronavirus en andere pandemieën in de toekomst aan te pakken.

Op een gegeven moment zal de regering overwegen om de huidige testvereiste te laten vallen, zoals aanbevolen door het Outbreak Management Team van de regering, zei hij. Testen is nuttig om in de gaten te houden wat de ziekte doet, maar ook om mensen te laten weten of ze besmet zijn of niet.

Het is nog te vroeg om te zeggen wanneer het testen kan worden stopgezet, zei hij.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment