Wat zit er in een naam? Ouders hebben het recht om baby’s beide achternamen te geven

Wat zit er in een naam? Ouders hebben het recht om baby’s beide achternamen te geven

Volgens nieuwe wetgeving die dinsdag aan het parlement is voorgelegd, hebben ouders het recht om hun beide achternamen aan hun kinderen te geven.

De dubbele achternaam wordt zonder koppelteken geschreven en ouders kunnen ook de volgorde van de namen kiezen.

De wijziging in de huidige regels, die ouders beperken om te kiezen voor de naam van de moeder of de vader, is om ‘de band met beide ouders te benadrukken’, zei minister van Justitie Sander Dekker.

Uit een peiling van het ministerie in 2020 bleek dat 32% van de ouders voorstander was van de keuze.

Mensen die al een dubbele naam hebben, zoals Korthals Altes, kunnen ook de achternaam van de andere ouder toevoegen, zei Dekker.

Daarnaast kunnen geadopteerde kinderen hun oorspronkelijke naam combineren met die van een van hun adoptieouders. Een dubbele achternaam past ook beter bij personen met een dubbele nationaliteit die in een ander land mogelijk een andere achternaam hebben, aldus de minister

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment