Warmere winter, energiebesparing verlaagt gasverbruik 15%: NOS

Warmere winter, energiebesparing verlaagt gasverbruik 15%: NOS

Consumenten hebben in de eerste twee maanden van dit jaar zo’n 15% minder gas verbruikt in vergelijking met 2021, dankzij de warmere winter en energiebesparende maatregelen, Dat zei de NOS maandag.

De omroep baseert haar claim op een ringronde van de grotere Nederlandse energiebedrijven.

Afgelopen februari daalde de temperatuur bijvoorbeeld lang genoeg onder nul om in een groot deel van het land te kunnen uitzetten op natuurijs.

Een woordvoerder van Essent zegt dat het gemiddelde gasverbruik in de eerste twee maanden van het jaar met 16,3% is gedaald. ‘In februari 2021 hadden we twee hele koude weken en dit jaar niets’, zei hij. ‘Maar mensen letten ook beter op hoeveel gas ze verbruiken.’

Delta Energie rapporteerde een daling van 16,7% in het gasverbruik door particuliere huishoudens en kleinzakelijke klanten. Ook zonder weersinvloeden is er nog een verschil, aldus de woordvoerder.

‘We denken dat mensen voorzichtiger zijn met energie en maatregelen hebben genomen om het gebruik te verminderen, bijvoorbeeld door meer isolatie toe te voegen’, aldus de woordvoerder.

Vattenfall en Greenchoice rapporteerden vergelijkbare bevindingen.

De Europese gasprijzen hebben de afgelopen maanden recordniveaus bereikt, maar de regering onderneemt stappen om de impact te verminderen, zoals het verlagen van de energiebelastingen. Daarnaast kunnen huishoudens met een laag inkomen aanspraak maken op een aanvullende tegemoetkoming tot € 800.

Nederlandse huishoudens betalen in 2022 gemiddeld € 2.800 voor licht en verwarming van hun woning, meldt het CBS vorige maand. Dat betekent dat het gemiddelde huishouden dit jaar 86% meer voor energie betaalt dan in 2021 – op basis van de prijzen van januari, aldus het CBS.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment