Warmer weer in aantocht, maar we kunnen een onweersbui krijgen

Warmer weer in aantocht, maar we kunnen een onweersbui krijgen

Hoewel het weekend warm zal zijn met veel zonneschijn, kunnen er op zondag en maandag lokale buien vallen, zelfs een enkele onweersbui, weerbureau KNMI zegt.

Vrijdag en zaterdag blijft het droog met temperaturen rond de 20 graden, maar op zondag kan de temperatuur in het binnenland oplopen tot 26 graden, met kans op regen. En vanaf maandag is er een ‘redelijke kans’ op een weerswaarschuwing in code geel vanwege de kans op onweer, aldus het KNMI.

De temperaturen zullen de hele week blijven stijgen, tot woensdag 28 graden in het zuiden, wanneer er ook kans is op regen.

Op de langere termijn zegt het KNMI dat er 70 tot 80% kans is op meer warm weer met buien als we richting juni gaan, met regen aan het einde van de maand.

Weerbureau Weeronline schetst een soortgelijk beeld en ziet ook in de laatste week van mei meer kans op regen

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment