VVD zet zich in voor Mark Rutte, ambtenaren zeggen dat hij volledige steun heeft

Foto: DutchNews.nl

De VVD gaat door met Mark Rutte als leider en hij heeft de volledige steun van de partij, zeiden hoge partijfunctionarissen zaterdag.

Hun opmerkingen kwamen nadat ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers zei dat zijn partij niet in een coalitie met de VVD zou zitten als Rutte premier zou blijven, in navolging van wat Segers zei, is zijn ‘problematische’ manier om met de waarheid om te gaan.

Rutte bevindt zich in het middelpunt van een politieke storm omdat hij kennelijk suggereert dat regeringscriticus en CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt een ‘baan elders’ krijgt. Rutte ontkende eerst tijdens de vroege kabinetsonderhandelingen de opmerkingen te hebben gemaakt, maar moest later toegeven dat hij dat wel had gedaan.

VVD-voorzitter Christianne van der Wal en fractievoorzitter Sophie Hermans zeiden dat Rutte ‘de man is die Nederland in een periode van 10 jaar door verschillende grote crises heeft geleid’.

Er zijn fouten gemaakt, zeiden ze. ‘Maar waar het om gaat, is dat de bedoelingen goed waren. En die lessen worden geleerd. Dat geldt voor ons gezelschap en in de eerste plaats voor Mark Rutte zelf. ‘

De volgende stap in het kabinetsvormingsproces is aan het parlement, aldus Van der Wal en Hermans.

Van parlementsleden wordt verwacht dat ze dinsdag iemand benoemen om een ​​nieuwe gespreksronde te beginnen om mogelijke coalities te beoordelen. Kamerleden stemden vorige week om de rol toe te kennen aan iemand die breed respect afdwingt en niet al te nauw verbonden is met het parlement.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment