VVD kiest partij voor extreemrechts om te voorkomen dat wethouders hoofddoek dragen

VVD kiest partij voor extreemrechts om te voorkomen dat wethouders hoofddoek dragen

De regerende VVD heeft de kant van extreemrechtse oppositiepartijen en de socialisten gekozen om een ​​motie aan te nemen die het dragen van een hoofddoek voor gemeenteraden verbiedt.

De motie is opgesteld door de anti-immigratie PVV naar aanleiding van het nieuws dat de gemeente Utrecht van plan is haar bewakers hoofddoeken en joodse keppeltjes te laten dragen.

De motie stelt dat het huidige politiereglement, waarin wordt opgeroepen tot ‘levensneutraliteit’, ook moet gelden voor de bewakers. In de gedragscode van de politie staat dat politieagenten geen religieuze en andere levensovertuigingen mogen vertonen in hun omgang met het publiek.

Utrechtse raadsleden stemden voor het toestaan ​​van een hoofddoek nadat politiechef Martin Sitalsing zei geen bezwaar te zien tegen het idee. Burgemeester Sharon Dijksma zei destijds dat ze met de andere grote steden zou gaan praten alvorens de maatregel door te voeren.

Minister van Justitie Ferd Grapperhaus heeft gezegd dat de beslissing is een lokale kwestie en lokale autoriteiten kunnen beslissen wat hun eigen personeel moet dragen.

In 2017 zei de nationale politie dat het een uitspraak van de commissie voor gelijke kansen zou vernietigen, waarin stond dat een moslimagent een hoofddoek moet kunnen dragen bij het afhandelen van telefonische meldingen van het publiek.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment