Vuurwerk, vandalen veroorzaakten 10 miljoen euro schade aan privé-eigendommen met nieuwjaar

Vuurwerk, vandalen veroorzaakten 10 miljoen euro schade aan privé-eigendommen met nieuwjaar

Tijdens de nieuwjaarsviering is voor zo’n 10 miljoen euro aan schade aan privé-eigendommen toegebracht door zowel vandalisme als vuurwerk, meldt de VVV dinsdag.

Ongeveer 8 miljoen euro is bestemd voor schade aan particuliere woningen en 2 miljoen euro voor schade aan auto’s, aldus de VVV. Medische kosten en de kosten voor bedrijven en scholen zijn niet meegerekend in het totaal.

De vereniging zegt dat de schade vergelijkbaar was met in een jaar zonder coronamaatregelen of vuurwerkverbod. Dat heeft volgens directeur Richard Weurding te maken met de impact van krachtiger illegaal vuurwerk en het goede weer, waardoor er meer mensen buiten waren.

Vorig jaar werd de schade aan privé-eigendommen tijdens de nieuwjaarsfeesten op 6 miljoen euro geschat, het jaar daarvoor 15 miljoen euro.

De regering verbood dit nieuwe jaar alles behalve vuurwerk voor kinderen, maar net als in 2020 werd het verbod op grote schaal genegeerd.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment