VS herclassificeert Nederland als ‘hoog Covid-risico’ een dag na heropening reizen

VS herclassificeert Nederland als ‘hoog Covid-risico’ een dag na heropening reizen

Een passagier in een luchthaventerminal

De Amerikaanse regering heeft de risicostatus van Nederland voor het coronavirus verhoogd naar niveau 4, de hoogste rating, een dag nadat trans-Atlantische routes weer open gingen voor bezoekers.

Het Centrum voor ziektebestrijding en -preventie (CDC) raadt alle reizen naar Nederland af, hoewel in de praktijk de regels ongewijzigd zijn. Iedereen die de afgelopen 14 dagen volledig is ingeënt, mag sinds maandag de Verenigde Staten binnen.

Luxemburg en de Faeröer hadden ook hun risiconiveau verhoogd nadat de CDC had gezegd dat er nu een ‘zeer hoog niveau van Covid-19 in het land’ was. Ongeveer 80 landen over de hele wereld bevinden zich nu op niveau 4, waaronder België en het Verenigd Koninkrijk.

De VS sloten in maart vorig jaar hun grenzen voor Europese reizigers en verlengden ze toen president Joe Biden in januari aantrad. Vóór de pandemie waren Europese bezoekers goed voor ongeveer 20% van alle reizen naar de VS, die ook werd getroffen door een terugval van toeristen uit China.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment