Vrouw gered op 11 km van de kust ‘ging gewoon zwemmen’

Vrouw gered op 11 km van de kust ‘ging gewoon zwemmen’

Foto: Kustwacht via Twitter

Een vrouw die was gered door de Nederlandse kustwacht op zo’n zes zeemijl, of zo’n 11 kilometer uit de kust van Scheveningen op woensdag, zei dat ze ‘net ging zwemmen’.

Ze werd gesignaleerd door een klein Belgisch plezierjacht, maar de bemanning kon haar niet aan boord krijgen en schakelde vervolgens de hulpdiensten in.

De vrouw, die nog steeds herstellende is in het ziekenhuis, is niet overboord gegaan zoals eerder werd aangenomen, zegt de kustwacht tegen de lokale omroep. Uitzending West.

Het was niet haar bedoeling om zo ver van de kust te eindigen als ze deed, aldus een woordvoerder. Ze verloor waarschijnlijk haar oriëntatie of werd misschien verder weggesleept door een stroming. Ze had in ieder geval ‘geluk dat ze nog leeft’, zei hij.

De maritieme politie doet onderzoek naar de zaak.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment