Vrijwilligers melden zich aan om ondernemers met gezichtsmaskers aan te klagen voor een ‘liefdadigheidsdeal’ van € 100 miljoen

Vrijwilligers melden zich aan om ondernemers met gezichtsmaskers aan te klagen voor een ‘liefdadigheidsdeal’ van € 100 miljoen

Tot dusver 12 mensen hebben zich aangemeld om juridische stappen te ondernemen tegen drie mannen die miljoenen euro’s verdienden aan een controversiële deal om gezichtsmaskers aan de overheid te verkopen, terwijl ze beweerden een liefdadigheidsorganisatie te vertegenwoordigen.

De 12 werkten allemaal als vrijwilliger voor de Stichting Hulptroepen Alliantie, opgericht door televisiedeskundige en ambtenaar Sywert van Lienden en zijn zakenpartners Bernd Damme en Camille van Gestel.

Later bleek echter dat het trio een privébedrijf had opgericht na het winnen van een overheidsopdracht van € 100 miljoen, en dat de gezichtsmaskers onder auspiciën werden gekocht en verkocht, net Van Lienden €9m en de anderen elk € 5 miljoen.

Eerder deze maand zei advocaat Peter Plasman dat vijf mensen die voor de stichting werkten een juridische procedure begonnen tegen Van Lienden en de anderen, en nu zijn er nog zeven bijgekomen.

Bovendien stapelen de donaties zich op om de rechtszaak te betalen. Comedian Youp van ‘t Hek heeft toegezegd een benefietshow te houden om geld in te zamelen.

Van Lienden heeft geweigerd het geld terug te geven aan de staat en zegt het geld te willen doneren aan een goed doel voor kankeronderzoek.

Ondertussen blijven de 40 miljoen mondkapjes die Van Lienden importeerde in een magazijn, omdat ze beide overbodig zijn en er zorgen zijn over hun veiligheid.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment